Fälgar

Fälgar ändrar bilens karaktär.

Välkommen till oss när du behöver …

Fälg – Aluminiumfälg – Alufälg – Plåtfälg

Vi levererar fälgar efter Dina önskemål.

När Du ska byta till nya däck eller om Du bara vill ändra bilens utseendet med nya fälgar. Vi på Luleå Bil & Däck har ett stort sortiment av fälgar, oavsett om du söker aluminiumfälgar eller plåtfälgar, i lager och ser gärna att Du kommer in och tittar. Det är lättare att välja när man ser hela sortimentet på samma gång.

Att aluminiumfälgar är den fälg som blivit mest populär beror på flera orsaker:

  • Aluminiumfälgar väger mindre än plåtfälgarna. Även om det bara skiljer lite i vikt mellan några modeller så blir effekten stor.
  • Lättmetall leder värme väldigt bra. Värmen som bromsarna alstrar leds bort på ett bättre sätt med aluminiumfälgar. Risken för bromsproblem blir därmed mindre.
  • Aluminiumfälgar är snyggare än plåtfälgar.

En plåtfälg är ett utmärkt val för kunder som vill investera i ett nytt komplett hjul utan att behöva kompensera kostnaden för däcket. Plåtfälgar är betydligt billigare än aluminiumfälgar, vilket gör att du kan lägga mer pengar på säkra däck eller hålla nere kostnaderna generellt. En plåtfälg framhäver dock inte din bil på samma sätt som ett par snygga aluminiumfälgar eftersom plåtfälgarna för det mesta är svartlackerade men finns även som silverfärgade i enstaka modeller.

Riktning av fälgar

Vi har möjlighet att utföra riktning av fälgar gjorda i lättmetall – aluminumfälgar/alufälgar. Läs mer här

Vi finns i Luleå men har även kunder från Piteå, Boden och Älvsbyn.